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may not rely on this determination from the date of the act or failure to act.
Also, if a grantor or contributor learned that we had given notice that you
would be removed from classification as a publicly supported organization, then
that person may not rely on this determination as of the date he or she
acquired such knowledge

If you change your sources of support, your purposes, character, or method
of operation, please let us know so we can consider the effect of the change on
your exempt status and foundation status. If you amend your organizational
document or bylaws, please send us a copy of the amended document or bylaws.
Also, let us know all changes in your name or address.

As of ilanuary 1, L984, you are liable for social securit,ies taxes under
the Federal Insurance Contributions Act on amounts of $100 or more you pay to
each of your employees during a calendar year. You are noL liable for the tax
imposed under the Federal Unemplo)zment Tax Act (FUTA).

Organizations that are not private foundations are not subject to the pri-
vate foundation excise taxes under Chapter 42 of the Internal Revenue Code.
However, you are not automatically exempt from other federal excise taxes. If
you have any questions about excise, employment, or other federal taxes, please
Iet us know.

Donors may deduct contributions to you as provided in section 170 of the
Internal Revenue Code. Bequests, legacies, devises, transfers, or gifts to you
or for your use are deductible for Federal estate and gift tax puryoses if they
meet the applicable provisions of sections 2055, 2LO6, and 2522 of the Code.

Donors may deduct contributions to you only to the extent that their
contributions are gifts, with no consideration received. Ticket purchases and
similar palzments in conjunction with fundraising events may not necessarily
qualify as deductible contributions, depending on the circumstances. Revenue
Ruling 67-246, published in Cumulative Bulletin L967-2, on page L04, gives
guidelines regarding when tarq)ayers may deduct palzments for admission to, or
other participation in, fundraising activities for charity.

you are not required to file Form 990, Return of Organization Exempt From
Income Tax, if your gross receipts each year are normally $25,000 or less. If
you receive a Form 990 package in the maiI, simply attach the label provided,
check the box in the heading to indicate that your annual gross receipts are
normally $25,000 or less, and sign the return.

If you are reguired to file a return you mu6t file it by the 15Lh day of
the fifth month after the end of your annual accounting period. We charge a
penalty of $L0 a day when a return is filed late, unless there is reasonable
cause for the delay. Holvever, the maximum penalty we charge cannot exceed
$5,OOO or 5 percent, of your gross receipts for the year, whichever is less. we
may also charge this penalty if a return is not complete. So, please be sure
your return is complete before you file it.
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